Το FREE MOBILITY είναι μία εκστρατεία η οποία υλοποιήθηκε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και συνιστά παράλληλη δράση της εκστρατείας ECOMOBILITY

Πρόκειται για πολυβραβευμένο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι οι μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία θα αναδείξουν τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνθήκες και  συνήθειες μετακίνησης στην λειτουργία των πόλεων και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους.

Στόχος της εκστρατείας FREE MOBILITY είναι οι ομάδες μαθητών από Ειδικά Σχολεία ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και ΕΕΕΕΚ, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες, εμποδίζουν την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Στην εκστρατεία αυτή συμμετείχε φέτος και το ΕΕΕΕΚ Βόλου, με μία ομάδα 8 μαθητών που κλήθηκαν να αποτυπώσουν την υπάρχουσα κατάσταση στην πόλη του Βόλου, να μελετήσουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων και να προτείνουν λύσεις, με βάση τις αποφάσεις και υποχρεώσεις που ισχύουν σήμερα.

 Τις προτάσεις τους παρουσίασαν στις 10 Φεβρουαρίου , κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, με τη παρουσία εκπροσώπων Τοπικών Φορέων στο Δημαρχείο του Βόλου. Η παρουσίαση προωθήθηκε από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η ομάδα συνεχίζει τη δράση της για την αντιμετώπιση των κακώς κείμενων…

free-2