Head-Chefs-Kids-Cooking-ToolsΟ χώρος του εργαστηρίου

Το μάθημα της Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιείται σε κουζίνα προσομοίωση επαγγελματικού χώρου (εστιατορίου/ξενοδοχείου), προσαρμοσμένη στις ειδικές & κινητικές ανάγκες των μαθητών.

Το μάθημα των Τουριστικών Επαγγελμάτων πραγματοποιείται στο χώρο του εστιατορίου, όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται στο στρώσιμο λινών και σερβίτσιων, καθώς και στο σερβίρισμα εδεσμάτων και γλυκών που οι ίδιοι δημιουργούν στο πλαίσιο του μαθήματος. Επίσης, εκπαιδεύονται στον τρόπο υποδοχής/εξυπηρέτησης και λήψης παραγγελίας, αλλά και την είσπραξη του λογαριασμού με βιωματικό τρόπο.

Διδακτικοί στόχοι

  • Εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και καθαριότητας
  • Ορθή και ασφαλή χρήση των (ηλεκτρικών) συσκευών του εργαστηρίου
  • Αναγνώριση, χρήση και συντήρηση των πρώτων υλών
  • Κατανόηση εννοιών όπως βάρος, όγκος, βρασμός, τήξη και πήξη.
  • Βασικές γνώσεις για την τροφή, την πέψη και την υγιεινή διατροφή
  • Παρασκευή φαγητών, γλυκών, ροφημάτων.
  • Τακτοποίηση, καθαρισμός και συντήρηση όλων των μέσων του εργαστηριού

Σκοπός

  • Οι μαθητές να είναι σε θέση να ετοιμάσουν ένα απλό γεύμα στην οικιακή κουζίνα τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας των τομέων Μαγειρικής-Αρτοζαχαροπλαστικής- Εστιατορικής και Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Φωτογραφίες (αριστερό κλικ για μεγέθυνση)