Επίσκεψη στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου!
Mαθητές των τμημάτων Γεωπονίας και Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής Τουριστικών του ΕΕΕΕΚ Βόλου, την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη στην ύπαιθρο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε παραδοσιακές αγροτικές δραστηριότητες. Αρχικά, επισκέφθηκαν ελαιώνα της αγροτικής περιοχής, όπου δούλεψαν πλάι στους εργάτες για τη συγκομιδή ελιών, χρησιμοποιώντας χτενάκι και τα χέρια τους. Οι ελιές που μάζεψαν, προσφέρθηκαν στο εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου για αξιοποίηση σε επεξεργασίες. Στη συνέχεια, οι μαθητές βρέθηκαν σε γειτονικό αμπέλι, όπου μάζεψαν τα τελευταία τσαμπιά σταφυλιών, γνωστά ως «καμπανάρια». Τα δοκίμασαν επιτόπου, και το εργαστήριο Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής χρησιμοποίησε τα σταφύλια για να παρασκευάσει μούστο για άλλες συνταγές.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου “Η Δήμητρα“, ένας συνεταιρισμός με πλούσια ιστορία, που κατάφερε να σταθεί όρθια παρά τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2023. Εκεί, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα του εργοστασίου και να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και τσίπουρου. Μέσα από την ξενάγηση, οι μαθητές αντιλήφθηκαν τον κόπο και την αφοσίωση που απαιτεί η παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων. Ένα θερμό ευχαριστώ στον κύριο Γιάννη Κίτσιο για την υποδοχή, την ξενάγηση και τα δώρα του, που έκαναν αυτή την ημέρα πραγματικά ξεχωριστή για όλους.