17
Φεβ
2020

Τυροκομικό Εργαστήρι Ευθυμίου

Posted By :
Comments : 0

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του εργαστηρίου “Μαγειρική Ζαχαροπλαστική-Τουριστικά Επαγγέλματα” ομάδα μαθητών με τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου Artemis Mosiou & Dimitra Chrysanthi επισκέφτηκαν την Παρασκευή 14/02/20 το Τυροκομικό Εργαστήρι Ευθυμίου στη Ν.Ιωνία. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα στάδια παραγωγής τυριού και γιαουρτιού. Παρακολούθησαν την γραμμή παραγωγής από την παραλαβή του γάλακτος έως το τελικό προϊόν από την απαραίτητη απόσταση καθώς οι συνθήκες υγιεινής είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Οι μαθητές μας γνώρισαν την ιστορία των τυριών και ειδικότερα της φέτας και παρακολουθήσαν παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει για εμάς σχετικά με την παράγωγη των γαλακτοκομικών προϊόντων . Γνώρισαν τα προϊόντα που παράγονται στο εργαστήριο και δέχτηκαν με ευχαρίστηση το κέρασμα… και τα δωράκια του εργαστηρίου. Φυσικά και εμείς με άδεια χέρια δεν πήγαμε… ευχαριστήσαμε για την επίσκεψη με δωράκι που είχε ετοιμάσει το εργαστήριο της γεωπονίας!!! Και όπως σε κάθε επίσκεψη της πρακτικής μας το αγαπημένο παιχνίδι ρόλων πωλητής-αγοραστής σφράγισε μία ακόμη ουσιαστική επίσκεψη. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μιχάλη Ευθυμίου για τη θερμή υποδοχή των μαθητών μας και ευχόμαστε να τα καταφέρει να δεχτεί την πρόσκληση μας και να έρθει στο σχολείο μας για να μάθουμε πολλά ακόμη.